Paven uttrykker respekt for islam

Pave Benedikt XVI innledet sin første reise til et arabisk land da han fredag landet i Jordan. I sin første tale uttrykte han dyp respekt for islam.

En tale paven holdt i Regensburg i 2006, ligger som en skygge over besøket, som er hans første i Midtøsten. I talen siterte han en bysantinsk keiser som kalte islam voldelig og irrasjonell.

Etter å ha blitt mottatt på rød løper på flyplassen i Amman av kong Abdallah og dronning Alia, sa paven at han kom til Jordan som en pilegrim.

- Besøket gir meg en velkommen anledning til å tale om min dype respekt for det muslimske samfunn og å vise min beundring for kongens arbeid for å fremme en bedre forståelse for dydene som islam preker, sa paven.

I løpet av de tre dagene paven skal være i Jordan, skal ha besøke Kong Hussein Bin Talal-moskeen i Amman. Det blir hans andre besøk som pave i en moské etter at han var i en moské i Tyrkia i 2006.

Regensburg-talen fortsetter å irritere den islamske verden, og flere islamske ledere i Jordan har fordømt besøket. De sier han burde bedt om unnskyldning før han kom. Paven selv beklager oppstyret og sier at talen ble misforstått. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2