Paven kritiserer Kina i juletale

Pave Benedikt XVI kritiserte Kina i sin årlige juletale fra Sanktpetersplassen i Vatikanet.

- Måtte Frelserens fødsel styrke troen, tålmodigheten og motet til de troende i kirken på det kinesiske fastland, og måtte de aldri gi etter for begrensningene på religionsfrihet, sa paven i sin «urbi et orbi»-tale første juledag.

Han fulgte opp med å be om utholdenhet for kristne menigheter i Kina som er utsatt for diskriminasjon og forfølgelse, og han ba om at politiske og religiøse ledere i Kina respekterer full tut religionsfrihet for alle.

Pavens kommentarer kom noen dager etter at Kina kalte Vatikanet «uklokt» for å ha kritisert Kinas statlige kirkesamfunn, som ikke er godkjent av paven.

I sin juletale berørte paven også en rekke andre temaer, som menneskerettigheter i Afghanistan og Pakistan. Han snakket videre om forsoning mellom Nord- og Sør-Korea, og oppfordret til dialog mellom Nicaragua og Costa Rica. Paven tok også til orde for politisk stabilitet på Madagaskar, og han ba om håp og hjelp til de som er blitt rammet av naturkatastrofer i Haiti, Colombia, Venezuela, Guatemala og Costa Rica.

Paven tok også for seg situasjonen for de kristne i Irak, og han ba om forsoning mellom palestinere og Israel. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2