JERUSALEM: Det har de siste dagene vært svært urolig i Jerusalem Foto: Mahmoud Illean / AP
JERUSALEM: Det har de siste dagene vært svært urolig i Jerusalem Foto: Mahmoud Illean / AP

Over 20 skadd i nye sammenstøt i Jerusalem

Over 20 israelere og palestinere ble skadd i flere hendelser i og rundt al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem søndag.

Tallet på skadde er dermed oppe i over 170 siden fredag. Situasjonen er svært anspent i en tid der den jødiske høytiden pesach sammenfaller med muslimenes fastemåned ramadan.

Den siste tiden har det også vært angrep med dødelige utfall både i Israel og på den okkuperte Vestbredden. Siden slutten av mars er 36 mennesker drept.

Søndagens uro startet tidlig om morgenen da «hundrevis av palestinske demonstranter» ifølge politiet begynte å samle steiner på moskeens område før en gruppe jødiske besøkere ankom. Jøder kan besøke, men ikke be på, stedet de kjenner som Tempelhøyden. Det er det helligste stedet i jødedommen og det tredje helligste stedet for muslimer, som bruker navnet Haram al-Sharif.

Politiet sier de gikk inn på området for å fjerne demonstrantene og gjenopprette orden. Ifølge palestinske Røde Halvmåne ble 19 palestinere såret og minst fem av dem ble sendt på sykehus. Noen skal ha blitt truffet av gummikuler.

Utenfor gamlebyen i den annekterte delen av Jerusalem kastet palestinske ungdommer stein mot busser med jødiske besøkende, og minst sju personer fikk lettere skader.

Politier sier de har pågrepet 18 palestinere.

Mer innhold fra TV 2