Over 100.000 protesterer mot Thailands statsminister

Over 100.000 mennesker deltar onsdag i demonstrasjoner mot Thailands statsminister i Bangkok, ifølge politiet.

Demonstrantene krever at statsminister Abhisit Vejjajiva går av og skriver ut nyvalg, men Abhisit har så langt ikke hørt på kravene.

– Jeg har rapportert til statsministeren at det nå er mer enn 100.000 demonstranter, og flere er ventet å slutte seg til når kvelden kommer, sier visepolitisjefen i Bangkok, Chakthip Chaijinda.

Demonstrantene er tilhengere av den tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra.

I flere uker har det vært protester utenfor kontoret til statsminister Abhisit, men onsdagens massemønstring er den hittil største mot ham.

Tilhengerne hans kaller seg Den forente fronten for demokrati mot diktatur (UDD), og kjennetegnes ved sine karakteristiske røde T-skjorter. UDD mener Abhisit kom ulovlig til makten, og at han er en nikkedukke for militæret.

Mot «rødskjortene» står «de gule», som først og fremst representerer den rike eliten i byene. I august i fjor mobiliserte de mot regjeringen til statsminister Samak Sundaravej.

Titusenvis av «gulskjorter» okkuperte regjeringsbygningene i Bangkok og lammet flere flyplasser med sine aksjoner. Det gikk så langt at landets viktige turistnæring fikk seg en alvorlig knekk.

Med et knappest mulig flertall i nasjonalforsamlingen ble så Abhisit Vejjajiva fra Det demokratiske partiet valgt til landets nye statsminister. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2