Østerrike gransker krisebank

Regjeringen i Østerrike gir ordre om full gransking av krisen i det tyskeide finansselskapet Hypo Alpe Adria. Krisen har bidratt til nervøsitet i de internasjonale aksjemarkedene.

Ordren om gransking kom tirsdag, etter at myndighetene dagen før hadde nasjonalisert finansselskapet Hypo Alpe Adria eies av den statskontrollerte tyske banken Bayern LB, og sliter med en rekke råtne lån, først og fremst i Øst-Europa.

- Granskningen skal i første rekke dreie seg om antydninger om tillitsbrudd og svindel, het det i en kunngjøring fra justisdepartementet i Wien tirsdag. Granskningsarbeidet skal ledes av etterforskere i byen Klagenfurt sør i Østerrike.

Østerrikes finansminister Josef Pröll forsvarer beslutningen om å nasjonalisere Hypo Alpe Adria. Hvis banken hadde gått over ende, ville det vært fare for en kjedereaksjon der også andre banker gikk konkurs, mente han.

EU har varslet at europeiske konkurransemyndigheter vil granske nasjonaliseringen av den østerrikske banken. Samtidig jobber myndighetene i den tyske delstaten Bayern for å bli kvitt Bayern LB, melder nyhetsbyrået DPA. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2