HARDE KAMPER: En opprører fyrer av en granat mot et fly fra regjeringstyrkene lørdag. Lørdag utkjempes et voldsomt slag om byen Misrata. (Foto: Hussein Malla/Ap)
HARDE KAMPER: En opprører fyrer av en granat mot et fly fra regjeringstyrkene lørdag. Lørdag utkjempes et voldsomt slag om byen Misrata. (Foto: Hussein Malla/Ap)

Opprørere hevder å ha kontroll i Misrata

Opprørerne i Libya hevder å ha slått tilbake angrep fra Muammar Gaddafis regjeringshær ved byen Misrata. Samtidig høres eksplosjoner ved Benghazi-flyplassen.

I den beleirede byen, som ligger 210 kilometer øst for hovedstaden Tripoli, sa opprørsstyrkene torsdag at de har greid å motstå harde angrep.

Sier Gaddafi lyver

Disse opplysningene sto i skarp kontrast til påstandene fra en statlig TV-kanal, som meldte at Gaddafis styrker hadde gjenerobret byen og var i ferd med å «sterilisere» den for kriminelle gjenger.

Men innbyggere i byen fastholdt at opprørerne fortsatt hadde kontroll.

– Det som meldes på TV er ikke sant. De lyver. Misrata er rolig og vi kan ikke høre noen bombeangrep, sa en innbygger på telefon til nyhetsbyrået Reuters.

Kamper ved Benghazi-flyplass

Leger ved et sykehus i området skal ha sett rundt 80 drepte regjeringssoldater, het det i de ubekreftede meldingene fra Misrata torsdag. Også lenger øst hevdet opprørerne å holde stand, og Gaddafi-styrkene skal ikke ha greid å innta den strategisk viktige byen Ajdabiyah.

Torsdag var det eksplosjoner og skudd ved flyplassen i den opprørskontrollerte byen Benghazi i Libya, ifølge en statlig TV-kanal i landet. Regimet til diktatoren Muammar Gaddafi har tidligere varslet at et angrep på Benghazi var nært forestående.

Skjøt ned kampfly

TV-stasjonen melder også at styrkene til diktatoren Muammar Gaddafi har tatt kontroll over byen Zuwaytinah, som ligger 15 mil sør for Benghazi.

Opprørere hevder de klarte å skyte ned to av regjeringsstyrkenes kampfly under angrepet på lufthavna. Begge flygerne ble drept da flyene styrtet, ifølge en talsmann for opprørsstyrkene.

Han opplyser at det er andre gang på to dager at fly fra Gaddafis styrker angriper flyplassen. Flyene skal ha bombet den viktigste rullebanen.

Gaddafis regime har tidligere varslet at et angrep på Benghazi var nært forestående. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2