Oppgang på børsene i Asia

Aksjekursene i Hongkong bykser oppover, etter signaler om nye tiltak for å stimulere økonomiene i USA og Kina. Også fra Tokyo børsen meldes det om oppgang.

Hang Seng-indeksen på børsen i Hongkong steg tirsdag morgen norsk tid med 1,58 prosent til 19.423,60. Analytikeren Jackson Wong sa til nyhetsbyrået AFP at håp om statlige inngrep for å sette fart i verdens to største økonomien var en hovedårsak til oppgangen.

Investorene så fram til at USAs sentralbanksjef Bern Bernanke de neste to dagene skulle orientere Kongressen i Washington om den økonomiske utviklingen. Håpet er at Bernanke skal varsle ny innsprøyting av penger i økonomien.

I Tokyo steg Nikkei-indeksen tirsdag med 0,35 prosent til 8.755 ved stengetid, til tross for nedgang i kursene på aksjer i flere store eksportselskaper. Også fra Sydney i Australia og fra Seoul i Sør-Korea ble det meldt om oppgang.

Oljeprisen sank på de asiatiske markedene tirsdag. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 103,20 dollar fatet, ned 17 cent, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet svekket seg med 25 cent til 88,20 dollar fatet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2