Oppgang på børsene i Asia

Kursene stiger på børsene i Asia etter signalene om styrking av arbeidsmarkedet og bedre økonomiske utsikter i USA. En svak dollarkurs bidrar til styrking av oljeprisen.

Nikkeindeksen på børsen i Tokyo steg mandag med 2,09 prosent til 10.585,92 ved stengetid, det høyeste nivået på seks uker. I Hongkong la Hang Seng-indeksen på seg 1,97 prosent til 21.197.

– Markedene ser ut til å mene at selv om problemene i Europa ennå ikke er løst, er det verste foreløpig over i Hellas. Det betyr ikke at vanskelighetene ikke kan vende tilbake, sa analytikeren Justin Urquhart Stewart til nyhetsbyrået Reuters.

Oljeprisen steg mandag til sitt høyeste nivå på åtte uker, som følge av den svekkede dollaren. Samtidig gir tegn til økonomisk bedring i USA håp om økt etterspørsel på det viktige amerikanske markedet.

Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble mandag notert til 80.59 dollar per fat, en økning på 70 cent fra før helgen, og prisen var en stund oppe i 80,78. Amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet gikk for 82,18 dollar fatet, opp 68 cent. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2