Økende avskoging i Amazonas i juni

Fire ganger så mye regnskog ble rasert i Amazonas i juni som i måneden før. Det viser satellittbilder som er analysert av Brasils romforskningsinstitutt.

578 kvadratkilometer regnskog skal ha blitt brent eller hogd ned i løpet av juni, noe som tilsvarer halvparten av arealet til den amerikanske storbyen Los Angeles.

Mesteparten av ødeleggelsene fant sted i delstatene Para og Mato Grosso. Både brasilianske småbrukere og eiere av storgårder bidrar til avskogingen i disse områdene.

Brasil har som mål å redusere avskogingen i Amazonas med 70 prosent de neste ti årene. Norge inngikk i fjor en avtale om å bidra med inntil 5,8 milliarder kroner til bevaring av den brasilianske regnskogen, og pengene skal gå til ulike planer og prosjekter. Størrelsen på de norske overføringene vil avhenge av hvilke resultater Brasil kan vise til i kampen mot avskogingen.

Regjeringens begrunnelse for å støtte bevaringen av verdens største regnskog er at dette er den raskeste og billigste måten å redusere de globale utslippene av klimagassen CO2 på. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2