I KONGRESSEN: Barack Obama møtte ledende kongressrepresentanter fra både Demokratene og Republikanerne. (Foto: JASON REED/Reuters)
I KONGRESSEN: Barack Obama møtte ledende kongressrepresentanter fra både Demokratene og Republikanerne. (Foto: JASON REED/Reuters)

Obama ber Senatet ratifisere START-avtalen

Skatt og utenrikspolitikk var blant temaene da president Barack Obama møtte ledende kongressrepresentanter fra både Demokratene og Republikanerne.

Tirsdagens møte i Det hvite hus var det første Obama hadde med Republikanernes ledere i Kongressen etter mellomvalget 2. november. Der gjorde som kjent Demokratene det ganske så dårlig.

– Viktig for USAs sikkerhet

På dagsordenen tirsdag sto skattepolitikk samt nedrustningsavtalen med Russland.

På en pressekonferanse etter møtet sa Obama at han nok en gang hadde oppfordret Senatet til å ratifisere den nye START-avtalen med russerne, og sa at den var viktig for USAs nasjonale sikkerhet.

Fortsatt uenighet om skattekutt

Når det gjelder skatt sa Obama at det fortsatt er uenighet mellom Republikanerne og Demokratene om hvorvidt avtalen om skattekutt for velstående amerikanere, som den siste Bush-administrasjonen vedtok, skal forlenges.

Obama har utnevnt finansminister Timothy Geithner og budsjettdirektør Jeck Lew til å jobbe sammen med kongressrepresentanter fra begge partier, og sier at denne gruppen forhåpentligvis vil klare å enes om en skatteavtale i løpet av de neste dagene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2