ny6-børs-asia-F - Nedgang på Østens børser

Aksjekursene falt i Asia mandag, som en reaksjon på nedgraderingen av USAs kredittverdighet. Både Tokyo og Hongkong falt med 2,2 prosent, mens sørkoreanske og kinesiske aksjer falt med hele 3,8 prosent.

Nedgangen ved stengetid var imidlertid ikke så kraftig som det lå an til tidligere på dagen. Få timer før stengetid var nedgangen på Hongkong-børsen på over 4 prosent, mens kursene i Seoul i Sør-Korea hadde sunket med hele 6,3 prosent. I begge byene tok salget seg opp igjen før stengetid mandag morgen europeisk tid.

Samtidig som både nedgraderingen av USA og gjeldskrisen i Europa skaper uro i finansmarkedene, forsøker verdens politiske ledere å hindre at situasjonen forverrer seg.

G7-landene lover samordnede tiltak for å sikre økonomisk vekst og dempe uroen i finansmarkedene. Samtidig bekrefter Den europeiske sentralbanken (ECB) at den planlegger støttekjøp av europeiske statsobligasjoner.

Mandag morgen kom nyheten om at ECB er villig til å kjøpe obligasjoner fra nettopp disse landene, som begge sliter med store økonomiske problemer. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2