ny4-frank-arrest - Fransk departement avviser pågripelse

Det franske innenriksdepartementet og presidentkontoret avviser at den terrormistenkte mannen i Toulouse er pågrepet, ifølge Le Monde.

Den franske TV-kanalen BFM meldte onsdag ettermiddag at mannen som er mistenkt for å ha drept jøder og soldater i Toulouse, er pågrepet, mens en annen kanal meldte at elitestyrkene kun forbereder seg på å gå til aksjon. France 24 opplyste at elitestyrker fortsatt forberedte seg på å gå til aksjon.

En politikilde bekreftet at mannen er pågrepet overfor nyhetsbyrået Reuters, mens andre politikilder sa de ikke kjente til pågripelsen.

Samtidig ankom president Nicolas Sarkozy området der den mistenkte 24-åringen har forskanset seg. Ifølge AFP skulle han ha samtaler med politifolk som leder aksjonen, i tillegg til at han skulle treffe representanter for ulike religiøse grupper i Toulouse.

Politiet rykket ut til adressen natt til onsdag, men mannen ville ikke umiddelbart overgi seg. I stedet forhandlet han seg fram et «kommunikasjonsverktøy» og lovet å overgi seg i løpet av ettermiddagen

24-åringen, som har erklært seg om al-Qaida-tilhenger og er av algerisk opprinnelse, har oppholdt seg i en leilighet i en omringet bygning mens han har forhandlet med politiet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2