ny1-us-obama-jobber-F - CNN: Obama vil bruke milliarder på nye jobber

USAs president Barack Obama ønsker å bruke 300 milliarder dollar på å skape nye arbeidsplasser, melder TV-stasjonen CNN.

Tiltakene vil bli presentert i talen som Obama skal holde torsdag, ifølge kilder i Det demokratiske partiet som CNN har snakket med.

Stimuleringstiltakene skal etter planen balanseres med kutt i andre deler av statsbudsjettet. Obama håper dette vil gjøre det mulig for Republikanerne i Kongressen å godta planen.

Hvorvidt Det republikanske partiet vil si ja til noen av Obamas planer, er imidlertid høyst usikkert. Partiets leder i Senatet, Mitch McConnell, sier han regner med at helheten i presidentens forslag vil være nok et eksempel på hans forfeilede tilnærming.

Flere nye meningsmålinger i forkant av Obamas tale om økonomien viser at stadig flere er misfornøyd med politikken hans. Kun 37 prosent er fornøyd med hvordan han håndterer økonomien, ifølge en måling utført for avisa Wall Street Journal og TV-stasjonen NBC.

I en annen måling, utført for Washington Post og TV-stasjonen NBC, svarer 77 prosent at de mener USA er på feil kurs. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2