ny1-uk-dronning-feiring-F - Prins Charles hyller mammaen sin

Prins Charles gir sin mor en personlig hyllest idet Storbritannia gjør seg klar til en fire dager lang feiring av dronning Elizabeth, 60 år etter at hun ble dronning.

– Diamantjubileet gir oss en sjanse til å ferie med stolthet alt det dronningen betyr for oss, enten som et land eller som ett av hennes barn, sa prins Charles i forkant av den offisielle feiringen, som starter i helgen.

Kun én tidligere britisk monark har sittet like lenge som Elizabeth på tronen: Dronning Victoria, som regjerte fra 1837 til sin død i 1901.

Store folkemengder er ventet til London i forbindelse med jubileet. Den 86 år gamle dronningen skal blant annet hylles med en popkonsert på Buckingham Palace, en storstilt prosesjon gjennom Londons gater og en flåte bestående av 1.000 båter på Themsen.

I en film som skulle vises på BBC fredag, forteller prins Charles om personlige minner fra familiens privatliv på Buckingham Palace. Blant annet offentliggjøres private filmopptak og fotografier som aldri tidligere er blitt vist.

– Jeg husker mamma komme, idet vi hadde blitt badet som barn, mens hun bar kronen. Det var ganske morsomt, sier Charles om hvordan han husker forberedelsene til kroningen i 1953. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2