ny1-syria-idlib-bussangep-F - – Ti syriske flyktninger drept på buss

Ti syriske flyktninger ble torsdag drept idet de var på vei fra Idlib nordvest i Syria til Tyrkia, ifølge syrisk opposisjon.

Ofrene satt i en buss som ble beskutt, opplyser Rami Abdel Rahman, lederen for Det syriske observatoriet for menneskerettigheter.

Flere kvinner og barn skal ha vært blant de drepte. De tilhørte to ulike familier. Også bussjåføren skal ha mistet livet i angrepet som regjeringsstyrker anklages for å stå bak.

Angrepet mot bussen skjedde i nærheten av byen Sermin, på en vei som fører til den tyrkiske grensen. Opposisjonskilder meldte tidligere på dagen at en 17-åring var drept og flere titalls såret i regjeringsangrep på selve byen Sermin.

Også andre steder i Syria ble det meldt om kamper og angrep torsdag, og minst 26 mennesker ble drept, fremholdt aktivister.

Opprørerne i Den frie syriske hær gikk til angrep på militære kontrollposter i flere provinser. Det blodigste angrepet skjedde i regionen Latakia, der fem soldater ble drept, ifølge Det syriske observatoriet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2