ny1-sve-togjente-strid-F - Forsvarer konduktøren som satte jenta av toget

De jernbaneansattes fagforbund retter hard kritikk mot Sveriges statsbaner etter episoden der ei elleve år gammel jente ble satt av toget fordi hun ikke kunne framvise billett. Konduktøren gjøres til syndebukk, mener forbundet.

Statsbaneselskapet Statens Järnvägar (SJ) har egne regler for slike situasjoner, men disse reglene er det få av de ansatte som har sett. De ville heller ikke vært til særlig nytte i denne situasjonen, sa forbundet SEKOs talsmann Lennart Jansson torsdag.

Jenta ble beordret ut av toget ved Kumla sørvest for Stockholm tirsdag kveld og ble ikke funnet før i 8.30-tiden morgenen etter. SJs pressetalsmann Torvald Svahn beklaget hendelsen og sa at personalet hadde gjort en feil.

- Vi tolker dette som om SJ-ledelsen nå opptrer etterpåklokt i et forsøk på å redde selskapsledelsens ansikt. Det skjer ved at man legger skylden på én enkelt ansatt, mener Erik Johannesson, som leder SEKOs forhandlingsarbeid med SJ.

SJs pressesjef Dag Rosander svarer at det selvsagt ikke har vært ledelsens mening å gjøre noen til syndebukk eller henge ut noen på grunn av episoden. Selskapet ønsker bare å gjøre det lettere for de ansatte å gjøre jobben sin, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2