ny1-paki-us-nato-beklager-F - NATO og USA beklager angrep i Pakistan

Både NATO og USA beklager dypt NATO-angrepet i Pakistan, som kostet minst 24 pakistanske soldater livet. Pakistanske myndigheter er svært opprørt.

Pakistans utenriksminister Hina Rabbani Khan ringte søndag morgen til sin amerikanske kollega Hillary Clinton der hun gjorde det helt klart at Pakistan ser på angrepet som t"totalt uakseptabelt».

– Angrepet var et brudd på både internasjonal lov og på Pakistans suverenitet, sa Rabbani til Clinton, ifølge kilder i det pakistanske utenriksdepartementet.

USA har lagt seg helt flat og gjør det de kan for å forsøke å opprettholde et godt forhold til Islamabad, som de understreker er svært viktig.

Både Clinton og forsvarsminister Leon Panetta har sendt sine kondolanser til pakistanske myndigheter der de beklager dypt det som skjedde. De skriver også at de fullt ut støtter «NATOs intensjoner om øyeblikkelig gransking av det som har skjedd».

Også NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen beklager det han kaller «tragiske og utilsiktede dødsfall» og har sendt kondolanser til pakistanske myndigheter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2