ny1-jemen-alqaida - Jemen innleder offensiv mot al-Qaida-gruppe

Jemenittiske styrker har innledet en offensiv mot den sørlige byen Zinjibar, som er beleiret av en gruppe tilknyttet al-Qaida. Minst tolv mennesker skal ha blitt drept i kampene.

Byen ble angrepet fra tre kanter av soldater som blir støttet av flyvåpenet og marinen. Ifølge hæren overvåker forsvarsminister Mohammed Nasser Ahmed aksjonen.

– Forsvarsministeren har oppsyn med en militær plan om å ta tilbake kontrollen over byen Zinjibar og nabobyen Jaar fra al-Qaida, sier en tjenestemann i det jemenittiske forsvaret.

To soldater, en av dem en oberst, ble drept i kampene, mens 12 andre ble såret. I tillegg ble seks al-Qaida-soldater drept, sier en person som tilhører en lokal stamme i Jaar, hvor opprørerne evakuerte sine sårede og drepte.

I luftangrepene som ble gjennomført lørdag morgen, ble tre opprørere og en sivil drept.

Tidligere i mai gikk væpnede menn fra grupper tilknyttet al-Qaida til angrep på to av hærens posisjoner utenfor Zinjibar for å hevne drapet på en av gruppens ledere i et luftangrep dagen i forveien. Da mistet minst 22 soldater livet i kampene.

Zinjibar kontrolleres av en gruppe som kaller seg Ansar al-Shariaa, og som er knyttet til al-Qaida. Gruppen beleiret byen, som er hovedstad i provinsen Abyan, i mai i fjor.

Også øst i Jemen, hvor grupper med bånd til al-Qaida er aktive, avfyrte en eller flere amerikanske droner raketter mot to biler i to separate angrep og drepte til sammen elleve opprørssoldater, ifølge en lokal stammeleder.

Det ene angrepet, hvor fem mennesker døde, skal ha blitt utført i nærheten av landsbyen al-Hosoon ved byen Maarib, 170 kilometer øst for hovedstaden Sanaa. Like før ble det avfyrt en rakett mot et kjøretøy litt lenger øst ved Shabwah. Her ble seks opprørere drept. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2