ny1-jakcson-rettssak-forsvar-F - Hevder Jackson selvmedisinerte seg til døde

Michael Jackson sto mest sannsynlig selv bak den høye dosen av smertestillende medisiner han døde av, hevder et ekspertvitne i rettssaken mot popkongens lege.

Gitt verdiene av det smertestillende middelet propofol som ble påvist i systemet til Michael Jackson etter hans død, er den mest sannsynlige forklaringen at Jackson selv inntok den dødelige dosen. Det hevdet forsvarets ekspertvitne, legen Paul White, i retten i Los Angeles fredag.

Michael Jacksons lege, Conrad Murray, er tiltalt for uaktsomt drap etter at popstjernen døde i 2009. I forrige uke hevdet påtalemyndighetens ekspert at Murray hadde satt opp et intravenøst drypp med propofol, og at Jackson ble tilført en uforsvarlig mengde av stoffet over flere timer den skjebnesvangre kvelden for over to år siden.

Murray har innrømmet å ha gitt Jackson en dose på 25 milligram propofol tidlige på kvelden for å hjelpe ham å falle i søvn.

Men verdiene som ble påvist på sykehuset, tyder på at det ble gitt enda en tilsvarende dose kort tid etterpå, sier White. Denne mener White at Jackson har gitt seg selv. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2