ny1-hrw-politisk-islam-F - Aktivister: – Bør ikke frykte politisk islam

Verdenssamfunnet bør slutte å frykte politisk islam og i stedet respektere folkeviljen i land i Midtøsten, mener menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW).

Etter å ha blitt undertrykket i mange år har islamistiske bevegelser fått betydelig oppslutning i en rekke land i kjølvannet av den arabiske våren.

I en ny rapport oppfordrer HRW resten av verden til å respektere flertallets ønsker i landene som nå forsøker å innføre demokrati. Vestlige land bør ta klar avstand fra sine ikke-demokratiske allierte og i stedet støtte reformkreftene.

Samtidig gjør organisasjonen det klart at den er bekymret for rettighetene til kvinner og minoritetsgrupper i Midtøsten. Vestlige land bør derfor forsøke å styrke de delene av de islamistiske bevegelsene som er opptatt av menneskerettigheter, mener HRW.

Organisasjonen beskylder samtidig europeiske land for dårlig behandling av flyktningene som rømte fra arabiske land under opprørene i fjor. De europeiske landene viste liten vilje til å prioritere menneskerettigheter på hjemmebane, skriver HRW. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2