ny1-hellas-måling-F - Konservative leder i Hellas

Det konservative Nytt demokrati leder over venstrepartiet Syriza, som samler gresk opposisjon mot harde budsjettkutt, i en ny meningsmåling i Hellas.

Målingen til GPO for Mega TV viser at Nytt demokrati, som støtter kriseavtalen med EU, har en støtte på 23,4 prosent, mens Syriza som leder motstanden mot avtalen, har 22,1 prosent.

Det gamle sosialistpartiet PASOK, som også støtter avtalen, ligger på tredje plass med 13,5 prosent.

Valget om tre uker kan avgjøre om det gjeldstyngede Hellas kan forbli i eurosonen. Fra EUs side heter det at de ikke kan bli i eurosonen og at krisehjelpen stanses, om de ikke oppfyller avtalens krav om kraftige budsjettkutt.

Ved det forrige valget stemte et flertall av befolkningen for partier som går imot kuttene, som har ført til raskt stigende arbeidsløshet og synkende lønninger.

Valget var en katastrofe for de to partiene Nytt demokrati og PASOK, som har dominert Hellas i årtier, og som forhandlet fram avtalen med EU om en enorm redningspakke mot kraftige kutt i budsjettet.

Den siste målingen viser at de igjen har en viss framgang fram mot valget, som ble arrangert da det forrige valget i mai ikke ga noe styringsdyktig flertall.

I valgkampen de neste ukene vil Nytt demokrati og PASOK gjøre sitt beste for å skremme velgerne til å stemme på dem. De fleste grekere er nemlig imot å gå ut av eurosonen, selv om de krever reforhandling av de harde betingelsene Hellas ble pålagt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2