ny1-hellas-ecb-kritikk-F - Hellas kritiseres for brudd på lånebetingelser

Hellas ser ikke ut til å ha overholdt betingelsene knyttet til kriselånet, sier et medlem i Den europeiske sentralbankens styringsgruppe. Grekerne mener på sin side at jakten på syndebukker er lite fruktbar.

- Hellas har tilsynelatende ikke gjort nok for å oppfylle betingelsene. Spørsmålet om privatisering vil bli det mest sensitive punktet her, sier Ewald Nowotny til den østerrikske avisa Kronen Zeitung.

Et inspeksjonsteam fra Den europeiske sentralbanken, EU-kommisjonen og Det internasjonale pengefondet (IMF) besøkte nylig Hellas. Nowotny er etter alt å dømme den første som bekrefter at teamet fant mangler ved hvordan grekerne gjennomfører tiltakene de er pålagt av EU og IMF.

Hellas' statsminister Giorgos Papandreou slo kraftig tilbake mot uttalelsen da han onsdag deltok på et møte med andre europeiske sosialdemokrater i Oslo. Han fremholder at eurolandene må jobbe sammen for å finne en løsning.

- Vi ser etter syndebukker. Alle skylder på hverandre, sa Papandreou.

- Vi sier at Nord-Europa har skylden, at periferien har skylden, at innvandrerne har skylden. Dette fører til handlingslammelse i Europa, vi mister potensialet som vi hadde, fortsatte Papandreou. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2