ny1-dsk-frank-reax-F - Franske sosialister vil ha Strauss-Kahn tilbake

Politikere fra det franske Sosialistpartiet håper at Dominique Strauss-Kahn igjen kan ta opp kampen mot president Nicolas Sarkozy fram mot valget neste år.

Meldingene om at saken mot Strauss-Kahn er i ferd med å rakne har allerede fått enkelte franskmenn til å håpe på et politisk comeback for den overgrepssiktede franskmannen.

Den sosialistiske parlamentarikeren Jean-Marie Le Guen mener at Strauss-Kahn er «en uunnværlig deltaker i det politiske livet de neste månedene».

– Alle de som spekulerte på at han ville forsvinne fra politikken, må nå regne med en person som jeg håper snart vil kunne bevege seg fritt omkring og som kan se det franske folket rett i øynene, sier Le Guen i et intervju med radiokanalen France Inter.

The New York Times skrev torsdag at etterforskerne i saken mot den tidligere IMF-sjefen tviler på forklaringen til stuepiken som han er anklaget for å ha forgrepet seg mot.

Fredag skal det holdes et nytt rettsmøte i saken. Det kan komme til å resultere i at Strauss-Kahn slipper husarrest. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2