Ny gluten-studie overrasker ekspert

Professor er overrasket over egne funn i ny, dansk studie.

GLUTEN-FORSKNING: Gluten-rik kost som bakst og pizza kan endre bakteriefloraen i tarmen på grunn av kostfibrene i denne maten, viser ny forskning. Foto: Foto: Colourbox
GLUTEN-FORSKNING: Gluten-rik kost som bakst og pizza kan endre bakteriefloraen i tarmen på grunn av kostfibrene i denne maten, viser ny forskning. Foto: Foto: Colourbox

52 danske og internasjonale forskere har for første gang på verdensplan påvist at det kan være flere positive effekter knyttet til å spise mindre gluten.I studien, som har strakt seg over seks år, at man ved å spise mindre gluten, kan forandre sammensetningen av tarmbakterier.Helt uventet funnMan vil da føle seg mindre oppblåst og få mindre luft i magen.Forsøkspersonene som var med i studien og spiste mindre gluten opplevde i gjennomsnitt et vekttap på nesten ett