Norske turister i flydrama på Gran Canaria

Et passasjerfly med norske turister gjennomførte en kontrollert nødlanding på Gran Canaria onsdag, men de norske passasjerene opplevde situasjonen svært dramatisk.

Mange av de reisende skal ha blitt svært urolige da problemene oppsto.

– Flyet hadde bare kommet så vidt opp i luften da det begynte å smelle fra motoren. Folk ble helt hysteriske, flyet måtte snu før det nødlandet på flyplassen, forteller passasjeren Christian Hilsen til VG Nett.

– Mange var livredde. Jeg satt langt bak i flyet og så flammene smalt ut av motoren, sier Hilsen.

35-åringen fra Sandefjord og en venninne hadde vært én uke på den populære ferieøya.

Flyet, en Airbus-maskin av typen A320, lettet klokken åtte onsdag morgen.

Opplysningene om smell fra motorene blir bekreftet fra flere passasjerer Dagbladet.no har snakket med.

– Det var helt jævlig. Jeg var sikker på at vi var ferdig. Vi hørte en masse smell, og jeg så at det lyste opp, sier Heidi Rendalen (27) fra Hamar, som satt ved vingen.

Airbus-maskinen fikk problemer med en av motorene ca. fem minutter etter avgang fra flyplassen ved Las Palmas på vei til Oslo, skriver den spanske nyhetskanalen Canarias 7 http://www.canarias7.es/.

Flere av passasjerene forteller altså at det kom flammer ut av den ene motoren, men verken ledelsen i reiseselskapet Ving eller den spanske flyplassmyndigheten AENA kan bekrefte disse opplysningene.

– Etter at flyet tok av, oppsto det en teknisk feil, og kapteinen vurderte det slik at de burde returnere til flyplassen. Teknikere undersøker nå flyet, sier Vings salgsdirektør Christian Grønli.

Talsmann for AENA, Karen Martel, benekter at motoren tok fyr. Hun sier at motoren fikk et problem, men hun opplyser ikke hvilken feil det var snakk om.

Airbus-maskinen var chartret fra flyselskapet Iber World.

Etter nødlandingen ble en ny flymaskin stilt til disposisjon og passasjerene kunne kl. 12 igjen lette med kurs for Oslo.(©NTB)

Mer innhold fra TV 2