I REGNSKOGEN: Statsminister Jens Stoltenberg og miljø   og utviklingsminister Erik Solheim får demonstrert av kjentmannenTasso hvordan man tapper gummi i regnskogen i Amazonas i 2008. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
I REGNSKOGEN: Statsminister Jens Stoltenberg og miljø og utviklingsminister Erik Solheim får demonstrert av kjentmannenTasso hvordan man tapper gummi i regnskogen i Amazonas i 2008. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Norske regnskogmilliarder står ubrukt på konto

Regjeringens lovede støtte til bevaring av regnskog hoper seg opp på bankkontoer, snart fire år etter at statsminister Jens Stoltenberg lanserte sitt storstilte klimatiltak.

Den rødgrønne regjeringen lovet i 2007 å bruke tre milliarder kroner årlig for å stanse hogst av regnskog, noe som vil kunne gi stor reduksjon i det totale utslippet av klimagasser i verden.

– Norges bidrag kan gi store og raske reduksjoner i utslippene av klimagasser til lave kostnader, sa statsminister Jens Stoltenberg da han lanserte planen.

Fire år senere hoper imidlertid milliardene seg opp på konto. Innen året er omme kan det være snakk om hele tre milliarder kroner, viser en gjennomgang bistandstidsskriftet Development Today har gjort.

– Resten står i hovedsak på bankkontoer i Oslo og Washington, og det er hittil i 2011 ikke gjort noen beslutninger om utbetalinger, skriver tidsskriftet. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2