Norsk utvekslingsstudent brutalt ranet i Peru

En 20 år gammel norsk student, som er i Peru for Strømmestiftelsens utvekslingsprogram, ble utsatt for et brutalt ran i et slumområde utenfor hovedstaden Lima fredag.

20 år gamle Camilla Isbrekken fra Trondheim satt alene på kontoret til Strømmestiftelsens lokale samarbeidspartner Tierra de Ninos i det fattige slumområdet Ventanilla, da fire maskerte ranere slo til.

Isbrekken ble truet med pistoler, bakbundet og låst inne på et kott, mens ranerne forsynte seg med bærbare PC-er, kontanter og andre verdisaker.

Medstudenten Henriette Emily Skare (21) fra Frekhaug utenfor Bergen var tilfeldigvis ute for å kjøpe mat da ranerne slo til mot kontoret. Det var hun som fant Isbrekken etter kort tid.

Begge de to jentene er i fysisk god form og er nå i sikkerhet på et hotell i Lima der de blir fulgt opp av ansatte fra Strømmestiftelsen og Tierra de Ninos, opplyser Strømmestiftelsen i en pressemelding.

De to norske jentene studerer ved Hald Internasjonale senter i Mandal og er i Peru for Strømmestiftelsens utvekslingsprogram Act Now. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2