Norsk skip reddet kinesiske fiskere

Det norske skipet Juvel reddet onsdag 97 kinesiske fiskere fra et brennende fabrikkskip utenfor kysten av Antarktis. Det kinesiske skipet skal ikke stå i fare for å synke.

Ifølge Washington Post ble det kinesiske mannskapet på fabrikkskipet Kai Xin evakuert og tatt om bord i det norske skipet rundt 55 kilometer fra den chilenske forskningsbasen Bernardo O'Higgins nord i Antarktis.

Krilltråleren Juvel eies av Olympic Shipping i Herøy i Møre og Romsdal. Reder Stig Remøy bekrefter hendelsen overfor Sunnmørsposten.

– Det kinesiske mannskapet var om bord i Juvel noen timer. Våre folk var i kontakt med den chilenske kystvakten og overførte deretter mannskapet videre, sier Remøy.

Den chilenske marinen har sendt overvåkingsfly til området og overveier å sende en slepebåt for å taue det kinesiske skipet inn til trygg havn. Det ligger også flere andre skip i nærheten av Kai Xin som kan bistå med slepingen.

Været i området er pent med lite vind, og det er derfor ingen umiddelbar risiko for at skipet skal synke, ifølge chilenske maritime myndigheter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2