Norsk politi ber om kopi av Gambia-beslaget

Norsk politi vil be om å få en kopi av beslaget som ble gjort hos den 45 år gamle overgrepssiktede nordmannen i Gambia. De frykter at 45-åringen har begått flere overgrep, også i Norge.

- Det er viktig for oss å gå gjennom materialet for å se om vi kan avdekke flere overgrep begått mot barn, enten norske eller utenlandske, sier lederen for Oslo-politiets sedelighetsavdeling, Kari-Janne Lid, til NTB. Sedelighetsavdelingen hadde torsdag ettermiddag et møte med Kripos hvor de diskuterte videre oppfølging av Gambia-saken. På møtet ble de enige om å sende anmodningen til gambisk politi.

- Har samarbeidet med gambisk politi gått greit?

- Ja, de har i hvert fall reagert veldig raskt i denne saken, sier Kari-Janne Lid som viser til at gambisk politi reagerte meget fort og kontant etter at norsk politi sendte bekymringsmelding om 45-åringen.

Hun sier at politiet frykter at 45-åringen har begått overgrep mot flere barn - enten norske eller utenlandske, og at det derfor er viktig å gå igjennom alle bilder og eventuelle filmer som mannen har hatt lagret. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2