- Norge betalte Fonsekas valgkamp

Norge brukte store summer på valgkampen til den tidligere generalen Sarath Fonseka, hevder Sri Lankas forsvarsminister Gotabaya Rajapakse. Norge avviser anklagene.

Forsvarsministeren er en yngre bror av president Mahinda Rajapakse og kommer med beskyldningene i et intervju med avisen The Straits Times.

Gotabaya Rajapakse hevder at Fonseka i lang tid hadde gått med planer om å gjennomføre et statskupp, og at Vesten sto bak valgkampen hans.

- Vi er 100 prosent overbevist om at vestlige land støttet ham. Til og med USA og land som Norge brukte store summer på valgkampen hans, sier forsvarsministeren.

- Jeg har bevis for at den norske regjeringen betalte journalister for å skrive kritisk om vår regjering. Norge har skjulte interesser og pleide å støtte De tamilske tigrene på mange forskjellige vis. De støttet også Fonseka i et forsøk på å fjerne president Rajapakse fra makten, utdyper Gotabaya Rajapakse.

Han gjentar også den srilankiske regjeringens anklager om at Fonseka gikk ut over fullmaktene sine da han var general og blandet seg inn i politikk. Fonseka ble arrestert mandag, siktet for «militære lovbrudd». (©NTB)

Mer innhold fra TV 2