MÅ HJELPE TIL: De 13 nordmennene som fortsatt er i Elfenbenskysten må kanskje få hjelp fra franske soldater for å komme seg i sikkerhet. (Foto: Rebecca Blackwell/Ap)
MÅ HJELPE TIL: De 13 nordmennene som fortsatt er i Elfenbenskysten må kanskje få hjelp fra franske soldater for å komme seg i sikkerhet. (Foto: Rebecca Blackwell/Ap)

Nordmenn i Abidjan ennå ikke i sikkerhet

Utenriksdepartementet jobber på spreng for å få brakt de 13 nordmennene i Elfenbenskysten i sikkerhet.

- Vi har full fokus på sikkerheten for alle nordmennene, og vi har fortløpende kontakt med alle 13, sier UDs kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen til NTB.

Har bedt Frankrike om hjelp

Alle nordmennene befinner seg i Abidjan, og fem av dem er tilknyttet den norske ambassaden. Av sikkerhetshensyn vil Elsebutangen ikke opplyse om noen av dem befant seg i ambassaden fredag formiddag.

LES OGSÅ: Ambasaden i Elfenbensskysten er stengt

– De befinner seg på ulike steder, og er altså ikke samlet på ett sted, sier han.

Se også: Situasjonen for de sivile i Elfenbenskysten er livsfarlig (Artikkelen fortsetter under videovinduet)

508935

UD har tatt kontakt med franske myndigheter og bedt om hjelp til å transportere nordmennene til sikre steder, men UD avviser å kommentere om dette innebærer bruk av franske soldater.

- Situasjonen i Abidjan er svært spent og krevende, men alle 13 har mat, vann og medisiner, sier Elsebutangen.

100 døde siste døgn

Situasjonen i Elfenbenskysten kan best beskrivest som usikker.

Etterforskere fra FN har funnet over 100 døde mennesker vest i Elfenbenskysten i løpet av det siste døgnet, opplyser FNs organ for menneskerettigheter.

LES OGSÅ:Gbagbo: – Jeg vant valget

De døde er funnet på tre steder vest i landet, og virker å være ofre for etnisk motiverte drap, sier FN-talsmann Rupert Colville.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2