Tiltalt:

Nordmann kastrerte menn og solgte filmene

Gikk under navnet «Evnukkmakeren». Nå møter han i retten i Storbritannia.

LONDON: Nordmannen er bosatt i London. I Norge har han hatt en lederrolle i forløperen til det som heter FRI. Foto: REUTERS/Yann Tessier
LONDON: Nordmannen er bosatt i London. I Norge har han hatt en lederrolle i forløperen til det som heter FRI. Foto: REUTERS/Yann Tessier

Mannen i 40-årene fra Østlandet er anklaget for å ha utført en rekke kastreringer hjemme hos seg selv. Onsdag møtte han i retten i London, skriver det britiske nyhetsbyrået PA Media.

Sammen med åtte andre menn er han tiltalt for flere «ekstreme kroppsmodifikasjoner», inkludert fjerning av peniser og testikler. Det hele skal ha blitt filmet og lastet opp til nordmannens nettside, der abonnenter kunne betale for å se på.

Mennene skal ha dratt inn rundt 2,5 millioner norske kroner på dette i løpet av seks år, ifølge PA Media.

Nordmannen skal ha vært lederskikkelsen blant de ni tiltalte og ble kalt «Evnukkmakeren». Arrestasjonen ble først omtalt i Norge av Subjekt i februar i fjor.

Ken-dukke

I et intervju med avisen Independent i februar i fjor, skal nordmannen ha sagt å ha fjernet penis og testikler på seg selv og 58 andre menn.

Han sa at han ønsket å «se ut som en Ken-dukke uten noe der nede», med henvisning til dukkens manglende kjønnsorganer.

EVNUKK: Den berømte Ken-dukka er kjent for å ikke ha noen penis. Foto: Reuters / MICHAELA REHLE
EVNUKK: Den berømte Ken-dukka er kjent for å ikke ha noen penis. Foto: Reuters / MICHAELA REHLE

Han hevdet også, ifølge avisen, at han oppbevarte de fjernede lemmene i fryseren eller lagret dem i alkohol inne i sin leilighet.

Mannen er tidligere fylkeslagsleder i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LHH), som i 2016 skiftet navn til FRI. Det bekreftet også organisasjonen til Dagbladet sist sommer.

Totalt skal tiltalen dreie seg om opptil 29 lovbrudd som omhandler fjerning av kroppsdeler, handel med kroppsdeler og opplasting av videoer.

Fjernet brystvorte og bein

Ifølge PA Media ankom nordmannen retten i rullestol. Det fremkom i retten at han selv skal ha fått fjernet sitt eget bein, penis og en brystvorte av tre av de medtiltalte.

Alle ofrene sies å ha vært en del av et nettverk av menn som frivillig gjennomgår ekstreme kroppsmodifikasjoner. De tiltalte knyttes til «Nullo-bevegelsen», en subkultur hvis handler om å få kjønnsorganet fjernet – og identifisere seg som evnukk.

Den ekstreme bevegelsen ble gjort kjent av den japanske kunstneren Mao Sugiyama, som fjernet og serverte kjønnsorganene sine på en bankett – og belastet kundene rundt 200 euro hver for måltidet.