Ni drept i Pakistan

Situasjonen i den pakistanske provinsen Baluchistan er spent etter drapene på tre nasjonalistiske politikere. Lørdag ble til sammen ni personer drept i ulike angrep, opplyser politiet.

Blant dødsofrene var en politimann som ble skutt i provinshovedstaden Quetta. Seks gruvearbeidere som ble bortført fredag, ble også funnet drept lørdag.

Urolighetene i delstaten startet torsdag utartet til kraftige opptøyer torsdag etter at tre regimekritiske politikere ble funnet drept i utkanten av byen Turbat, nær grensen til Irak. De tre var ledere for to av delstatens nasjonalistpartier. Den ene av de dre, Ghulam Mohammad Baloch, hadde bare noen dager tidligere spilt en avgjørende rolle for å satt fri en kidnappet amerikansk FN-tjenestemann.

Flere hundre mennesker er drept i Baluchistan siden 2004, da nasjonalistiske grupper tok til våpen med krav om økt selvstyre og større andel av inntektene fra provinsens gass- og oljeutvinning.

Baluchistan er Pakistans fattigste provins. Selvstendighetsopprør har funnet sted i flere tiår, men har hver gang blitt slått hardt og brutalt ned av sentralmyndighetene.

Konflikten i Baluchistan har ingen forbindelse med den islamistiske terroren i det nordvestre Pakistan. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2