Netanyahu gjentar ønske om forhandlingsløsning

Israel er fortsatt innstilt på å komme fram til en forhandlingsløsning med palestinerne, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

– Vi ønsker fortsatt en forhandlingsløsning mellom oss og våre palestinske naboer, sa Netanyahu under et opphold i Tsjekkias hovedstad Praha onsdag.

– Den løsningen er en tostatsløsning for to folk, en fred der en demilitarisert palestinsk stat anerkjenner Israel som jødenes stat, fortsatte han.

EU-land og USA har rettet sterk kritikk mot Israels politikk etter at Palestina ble tatt opp som observatørstat i FN forrige uke. Onsdag ble Israels EU-ambassadør innkalt på teppet for å få overlevert en protest fra EU-kommisjonen mot de israelske planene om å bygge flere tusen nye bosetterhjem på Vestbredden.

EUs utenrikssjef Catherine Ashton har tidligere bedt Israel om å skrinlegge planene, som hun mener er en hindring for å oppnå fred. Tidligere har både Storbritannia, Frankrike og Egypt levert lignende protester.

Kommentaren fra Netanyahu kommer i forkant av hans besøk i Tyskland. Det er ventet at Tysklands regjeringssjef Angela Merkel vil komme med klar kritikk av den israelske regjeringens uttrykte vilje om å videreutvikle planer om omfattende boligbygging i Øst-Jerusalem og på Vestbredden. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2