TYFON: Ifølge myndighetene på Filipinene har mer enn 300 mennesker omkommet som følge av tyfonen Bopha.  (Foto: AFP PHOTO/Karlos Manlupig)
TYFON: Ifølge myndighetene på Filipinene har mer enn 300 mennesker omkommet som følge av tyfonen Bopha. (Foto: AFP PHOTO/Karlos Manlupig)

Nesten 500 omkomne på Filippinene

Dødstallene stiger etter tyfonen Bophas herjinger.

Tyfonen, som særlig herjet på øya Mindanao, er den kraftigste som har rammet Filippinene i årets tyfonsesong. Hele byer er lagt i grus etter at vind i orkans styrke og øsende regnvær utløste jordskred og oversvømmelser.

Hæren opplyser at de fortsatt leter etter minst 377 mennesker som er savnet. Samtidig tar de seg av til sammen 179.000 mennesker som har søkt tilflukt i skoler, gymsaler og andre bygninger etter å ha mistet alt de eide.

Mange av ofrene er fattige mennesker fra landet som har slått seg ned på utsatte steder i utkanten av byene, der de dyrker små jordlapper eller jobber i gruver.

Minst 328 mennesker er meldt savnet siden uværet veltet inn over øya Mindanao tirsdag, men tallet øker raskt.

– Tallene på omkomne og savnede stiger raskt etter hvert som redningsmannskapene tar seg fram til avsidesliggende områder, sier sjefen for sivilforsvaret i landet, Benito Ramos.

– Kommunikasjonen har brutt sammen, det fins ikke elektrisitet og veier og bruer er ødelagt, sier Ramos.

Bopha er den kraftigste tyfonen som har rammet Filippinene i år, og vindkastene ble målt til opp mot 44 sekundmeter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2