nato-russland-strid-F - NATO og Russland strides om Libya og raketter

Konflikten i Libya og NATOs planer om et rakettforsvar i Øst-Europa hemmer samarbeidet mellom Russland og den vestlige alliansen.

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen møtte mandag Russlands president Dmitrij Medvedev og utenriksminister Sergej Lavrov i Sotsji ved Svartehavet. Samtalene fant sted under et møte i NATO-Russland-rådet.

Under møtet forsvarte Rasmussen luftkrigen mot den libyske lederen Muammar Gaddafi. Lavrov beskyldte på sin side NATO-alliansen for å tolke FN-resolusjonen om Libya som den vil.

- Så langt er det ingen felles forståelse av hvordan resolusjonen blir iverksatt, sa Lavrov.

Russlands NATO-ambassadør Dmitrij Rogosin advarte på sin side mot fare for et nytt våpenkappløp dersom de vestlige landene går videre med rakettskjoldplanene uten å ta russerne med på råd. Utenriksminister Lavrov sluttet seg til advarselen.

Russerne betrakter ikke NATO som noen trussel, men må beskytte seg mot alt som kan oppfattes som en trussel mot sikkerheten, sa Lavrov. Han mente Russland og de vestlige landene burde kunne enes om et felles system for beskyttelse mot terrorangrep. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2