NATO-landene ikke enige om Libya

NATO-landene er ikke blitt enige om hvordan de militære aksjonene mot Muammar Gaddafis regime i Libya skal håndteres. Flere land har innvendinger mot planene som så langt er lagt fram.

Et møte om saken ved alliansens politiske hovedkvarter i Brussel søndag ble avbrutt uten at medlemslandene hadde kommet fram til noe resultat. Forhandlingene skulle imidlertid gjenopptas sent søndag kveld.

- Diplomater snakket om en dyp splittelse i alliansen, meldte nyhetsbyrået DPA. Storbritannia skal ha stilt seg i spissen for kravet om at NATO snarest mulig må overta ansvaret for operasjonene mot Libya fra USA.

Frankrike ønsker på sin side ikke å gi NATO en viktigere rolle, fordi alliansen allerede har dårlig ry på seg i araberlandene, sier diplomatene ifølge DPA. Viktige NATO-land som Tyskland og Tyrkia deltar ikke i operasjonene mot Libya.

Tyrkia ba søndag om at NATO tar sine planer for operasjonene mot Libya opp til ny vurdering. Alliansen bør vurdere å endre planene for å redusere faren for tap blant libyske sivile, ble det sagt ved hovedkvarteret i Brussel. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2