Nå er lille Emile (2) funnet død

En turgåer fant beinrester i området hvor 2-åringen forsvant i fjor. Foreldrene sier de takker for støtten.

FUNNET DØD: Emile Soleil ble bare to og et halvt år gammel. Foto: NICOLAS TUCAT / AFP / NTB
FUNNET DØD: Emile Soleil ble bare to og et halvt år gammel. Foto: NICOLAS TUCAT / AFP / NTB

I juli i fjor ble to år gamle Emile Soleil meldt savnet i Frankrike. En storstilt leteaksjon ble satt i gang, uten resultat.

Lørdag kom en turgåer over beinrester i nærheten av Vernet, hvor gutten sist ble sett, ifølge France Télevisions.

Søndag kveld takker Emiles foreldre for støtten, gjennom sin advokat.

– Marie og Colomban vet nå på denne påskesøndagen at Emile våker over dem i Guds lys og ømhet, sier advokat Jérôme Triomphe i en pressemelding ifølge BFM TV.

Foreldrene takker «alle de som hjalp og støttet dem, så vel som etterforskere for deres arbeid, deres profesjonalitet, deres personlige engasjement og deres medmenneskelighet».

Hurtigtestet funnet

«30. mars 2024 ble det nasjonale gendarmeriet informert om funn av bein nær grenda Vernet. Etterforskerne tok beinene i besittelse, og de ble umiddelbart levert inn for genetiske identifiseringsanalyser», sier statsadvokaten i en pressemelding.

«Dette gjorde det mulig å konkludere 31. mars med at dette var beinene til barnet Emile Soleil», konstaterer statsadvokaten, ifølge LeMonde.

Emile Soleil ble sist sett rundt klokken 17.15 den 8. juli i fjor, i en bakgate i den lille grenda som bare har 25 innbyggere. Da hadde han nettopp kommet på sommerferie til besteforeldrene.

To naboer hevder å ha sett ham i denne gaten, men de har ifølge LeMonde motstridende vitnemål.

Ifølge kilder til avisen Le Parisien ble funnet gjort to kilometer i luftlinje fra grend hvor Emile forsvant. 

Fransk politi vil foreta «ytterligere søk» i området der restene av guttens kropp ble oppdaget. Kriminalforskningsinstituttet vil samtidig fortsette sine analyser av beinene, for å forsøke å komme nærmere svaret på hvorfor den lille gutten døde.

Foreløpig er ingen hypoteser utelukket.

Familien ble varslet om funnet søndag morgen under en påskegudstjeneste, skriver Le Parisien. Foreldrenes advokat, Isabelle Colombani, ønsker ikke å kommentere funnet overfor avisen.

Rekonstruksjon

Torsdag uke satte etterforskerne i stand det som beskrives som «et scenario» av den franske avisen, hvor Emiles familie, naboer og vitner i grenda alle ble samlet for å rekonstruere øyeblikket da han sist ble sett.

LETTE: Det er bare 25 innbyggere i den lille grenda. Men da Emile forsvant var det etter kort tid flere hundre frivillige med i søkene etter gutten. Foto: Nicolas Tucat/AFP
LETTE: Det er bare 25 innbyggere i den lille grenda. Men da Emile forsvant var det etter kort tid flere hundre frivillige med i søkene etter gutten. Foto: Nicolas Tucat/AFP

Etterforskerne ønsket å kartlegge hvorvidt forklaringene deres samsvarte med hverandre og med tidslinjen. Håpet var at man på denne måten kunne avsløre motsetninger eller inkonsekvente opplysninger.

Opplegget kan ligne en kriminalteknisk rekonstruksjon av hendelsesforløpet, men siden politiet ikke vet hva som faktisk skjedde med gutten, kalles det ikke det. 

Halvannen uke senere kan man konstatere at Emile Soleil er død. Hvordan det skjedde, er fremdeles et mysterium.