TWITRET OM KJØP: Elon Musk kom med en noe overraskende oppdatering tirsdag. Foto: Aly Song / Reuters
TWITRET OM KJØP: Elon Musk kom med en noe overraskende oppdatering tirsdag. Foto: Aly Song / Reuters

Musk avfeier Manchester United-kjøpet som en spøk

Tesla-gründer Elon Musk overrasket da han natt til onsdag skrev at han ønsket å kjøpe Manchester United. I etterkant avkreftet han kjøpet og sa han bare tullet.

Tesla- og SpaceX-sjef Elon Musk kom med en noe overraskende oppdatering på Twitter tirsdag. Det fikk internett til å koke.

– Jeg skal kjøpe Manchester United, bare hyggelig, skriver han.

Et par timer senere skrev han at det hele bare var en spøk.

– Nei, dette er en langvarig spøk på Twitter. Jeg skal ikke kjøpe noe idrettslag, svarte Musk til en twitterbruker.

Musk, som er verdens rikeste person, har lang historie med å dele useriøse oppdateringer og kommentarer.

Seig sesongstart

Tesla-sjefen innrømmer likevel at dersom han skulle kjøpt et idrettslag, hadde det falt på Manchester United, som han heiet på som barn.

Manchester United har fått store problemer sportslig i starten av denne sesongen, og supporterne roper etter at deres amerikanske eiere skal bort.

Før kampen hjemme mot Brighton formet det seg et protesttog i byen før avmarsj mot Old Trafford. Det førte til at supporterbutikken utenfor stadion måtte stenge dørene to ganger grunnet trykket utenfor.

Ifølge Forbes har Musk en formue på 270,1 milliard dollar. Magasinet har også vurdert Manchester Uniteds verdi til 4,5 milliarder dollar.

Glazer-familien tok over Manchester United gjennom et såkalt fiendtlig oppkjøp for 17 år siden. Det ble gjort gjennom å ta opp en betydelig gjeld, og denne ble etterpå ført over på klubben.

Mange om beinet

Den tidligere klubbdirektøren, Michael Knighton, bekreftet forrige uke at han ønsker å legge inn et bud for å kjøpe fotballklubben.

Ifølge nyhetsbyrået, har flere tilhengere av Musk oppfordret rikingen til å kjøpe klubben istedenfor Twitter.

Twitter-kjøpet på 44 milliarder dollar har derimot tatt en uventet vending, da Musk nå forsøker å trekke seg fra avtalen.