Mohamed_ Mursi (Foto: LUCAS JACKSON/Reuters)
Mohamed_ Mursi (Foto: LUCAS JACKSON/Reuters)

Mursi gir slipp på utvidede fullmakter

Egypts president Mohamed Mursi har annullert det omstridte dekretet som ga ham selv utvidede fullmakter, opplyser kilder i Kairo.

Mursi ber samtidig om nye innspill til det omstridte grunnlovsutkastet, som nylig ble vedtatt i den islamistdominerte grunnlovsforsamlingen, men som også må gjennom en folkeavstemning, samt signeres av presidenten.

Den nye grunnloven vil bli lagt ut til folkeavstemning 15. desember som planlagt, opplyste den moderate islamisten Mohammed Salim al-Awa under en pressekonferanse i Kairo lørdag kveld.

Spørsmålet om det omstridte presidentdekretet og folkeavstemning om ny grunnlov har vært stridens kjerne i Egypt de siste to ukene.

Men en større opposisjonsgruppe i Egypt synes ikke president Mohamed Mursi har gjort nok for å komme sine motstandere i møte. Gruppen krever at Mursi ikke bare gir slipp på sine utvidede fullmakter, men at han også avlyser folkeavstemningen om den nye grunnloven 15. desember.

– Ett av våre fremste krav er at avstemningen om grunnloven blir utsatt. Ved ikke å innfri dette, vil det bli flere konfrontasjoner, sier en ikke navngitt tjenestemann i Den nasjonale redningsfronten, en av Egypts største opposisjonsgrupper.

Opposisjonen mener det nye grunnlovsutkastet har store mangler når det gjelder kvinners rettigheter og individets frihet.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2