Motorsykkelbombe tok ti liv i Afghanistan

Ti mennesker ble drept da en motorsykkelbombe eksploderte på et marked i en avsidesliggende by nord i Afghanistan. Sør i landet ble tre utenlandske soldater drept i et opprørsangrep, melder NATO.

Tre barn var blant de drepte i angrepet ved markedet lørdag, opplyser lokale tjenestemenn. Til sammen 18 mennesker ble såret i angrepet

Blant de drepte er en lokal militærsjef, som var lojal overfor den afghanske regjeringen. Flere tror han kan være målet for angrepet.

Senere lørdag opplyste NATOs ISAF-styrke at tre utenlandske soldater ble drept etter å ha blitt angrepet av opprørere i den urolige delen av Sør-Afghanistan. Detaljer rundt angrepet eller soldatenes nasjonalitet ble ikke offentliggjort.

Tidligere lørdag angrep opprørere fra Taliban flyplassen og en militærbase i byen Jalalabad øst i Afghanistan. Ifølge en afghansk regjeringstalsmann ble åtte av angriperne drept.

Hittil i år har over 630 utenlandske soldater mistet livet i Afghanistan, noe som er mer enn i noe annet år siden krigen startet i 2001. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2