Mot seier for regjeringspartiene i Romania

Den regjerende sentrum-venstrekoalisjonen har vunnet valget i Romania. Partiene som deltar i regjeringssamarbeidet har fått nesten 60 prosent av stemmene, viser foreløpige resultater.

Da tellingen av stemmene ved 80 prosent av valglokalene var fullført mandag, lå statsminister Victor Pontas Sosialliberale union USL an til en oppslutning på 59 prosent. Ponta vil nå trolig forsøke å få til et samarbeid med det ungarsktalende mindretallets parti UDMR.

Valgalliansen ARD, som ledes av Pontas motstander president Traian Basescu, så ut til å ha fått rundt 17 prosent av stemmene. Fjernsynskjendisen Dan Diaconescus Folkeparti lå an til en oppslutning på om lag 14 prosent, meldte nyhetsbyrået DPA.

– Jeg er klar til å lede en ny regjering. Regjeringen jeg skal lede, vil helt og holdent orientere seg mot EU og NATO, for Romanias framtidig ligger i den europeiske familien, sa Victor Ponta da resultatene begynte å komme inn etter søndagens valg.

President Basescu hadde mandag formiddag ikke kommentert valgresultatet. Den rumenske statssjefen var i Oslo for å motta Nobels fredspris sammen med representanter for EUs ledelse og for flere andre medlemsland. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2