Familiemoren har innrømmet at ballongferden i Colorado var et PR stunt. (Foto: HO/Reuters)
Familiemoren har innrømmet at ballongferden i Colorado var et PR stunt. (Foto: HO/Reuters)

Moren innrømmer at ballongferd var PR-stunt

Skulle gjøre familien mer interessant for mediene.

Moren til seksåringen alle fryktet befant seg i en løpsk ballong i Colorado forrige helg, innrømmer overfor politiet at det hele var et påfunn.

Planla svindel

Mayumi Heene har fortalt det lokale sheriffkontoret at hun og ektemannen Richard hele tiden visste at sønnen Falcon gjemte seg i boligen deres, heter det i et dokument som ble offentliggjort fredag.

Hun skal ha fortalt etterforskerne at de fant på stuntet for å gjøre familien mer interessant for mediene.

«Mayumi forklarte at hun og Richard Heene fant på svindelen to uker før. Hun og Richard instruerte de tre barna til å lyve til myndighetene og til mediene om svindelen,» heter det i dokumentet som utgjør grunnlaget for en ransakingsordre av huset deres i Fort Collins.

Blir trolig siktet

Sheriffen i Larimer County sier han vil gå inn for at det tas ut siktelse mot paret, blant annet for å ha samarbeidet om et lovbrudd, fått en mindreårig til å lyve, stått bak en falsk anmeldelse og andre forhold.

I flere desperate telefoner til en TV-kanal, politiet og luftfartsmyndighetene sa Heene-paret at de fryktet at sønnen var om bord i den hjemmelagde heliumsballongen da den slet seg i bakhagen deres. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2