Molands advokat vil undersøke lik på nytt

Tjostolv Molands advokat vil be om at levningene av den drepte sjåføren skal graves opp og undersøkes dersom det blir en ny rettsrunde i saken.

Den militære høyesteretten i Kongo er i ferd med å behandle dommen mot de to nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French. Høyesterett kan enten stadfeste dødsdommen mot de to eller sende saken tilbake for å bli prøvd for rettssystemet igjen. Det er ventet at dommen faller i løpet av få dager.

Molands forsvarer, advokat André Kibambe, er sikker på å vinne fram i høyesterett. Han har allerede begynt å forberede forsvaret for en ny rettssak.

- Jeg vil be om at liket av Abedi Kasongo graves opp, slik at vi kan få undersøkt ordentlig hva slags skader han fikk da han ble skutt i hodet, sier advokaten til Dagbladet.no.

Bakgrunnen er at det aldri ble gjennomført noen ordentlig obduksjon av den drepte sjåføren. Det ble tatt et videoopptak av liket for å vise hva slags skader han var påført. På filmen vises et stort sår bak sjåførens høyre øre, men det går ikke fram om det er et inngangssår eller et utgangssår.

Det er vesentlig å få svar på fordi det vil fortelle om Kasongo ble skutt fra høyre side av bilen, slik vitner har forklart. Det er heller aldri blitt bekreftet hva slags type våpen ble skutt med, og en obduksjon vil kunne besvare også dette spørsmålet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2