mø-abbas-fatah-F - Abbas og Fatah drøfter kontakter med Israel

Palestinernes president Mahmoud Abbas har kalt sammen sentralkomiteen i partiet Fatah for å drøfte kontaktene med Israel. Han vil høre komiteens mening om de neste skrittene i fredsarbeidet.

Abbas åpnet søndag et møte i sentralkomiteen med å si at spørsmålet også skal drøftes med den palestinske frigjøringsbevegelsen PLO og med araberlandene. Palestinerne og israelerne har holdt fem runder med sonderinger som forberedelse til nye direkte forhandlinger.

– Vi skal drøfte sonderingene mellom oss og Israel. Det skal først skje i nærvær av folk fra Midtøstenkvartetten, og deretter med deltakelse av utsendinger fra Jordan, sa Abbas ifølge nyhetsbyrået AFP søndag.

Jordan fungerte som tilrettelegger for den hittil siste runden med sonderinger, som ble holdt i den jordanske hovedstaden Amman. Palestinske statsmenn sa etter denne runden at Israel overhodet ikke hadde vist vilje til bevegelse i retning av nye fredsforhandlinger.

Israelerne mener på sin side at sonderingene har gått bedre enn ventet, og ber om at de fortsetter. De avviser samtidig anklager om at de ikke har rettet seg etter Midtøsten-kvartettens forslag til tidsplan for nye forhandlinger. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2