Dette skal ifølge libisk TV være Muammar Gaddafis yngste sønn Khamis Gaddafi. Det hevdes at han ble drept lørdag   men det er ikke bekreftet. (Foto:  AFP PHOTO / LIBYAN TV)
Dette skal ifølge libisk TV være Muammar Gaddafis yngste sønn Khamis Gaddafi. Det hevdes at han ble drept lørdag men det er ikke bekreftet. (Foto: AFP PHOTO / LIBYAN TV)

Minst 26 drept i sammenstøt i Libya

Gaddafis sønn Khamis skal være blant de drepte.

Minst 26 mennesker ble drept lørdag i sammenstøt mellom regjeringsvennlige styrker og opprørere i den tidligere Gaddafi-bastionen Bani Walid. Muammar Gaddafis sønn Khamis skal være blant de drepte.

Samtidig hersker det full forvirring om en kunngjøring fra Libyas regjering om at Gaddafis siste talsmann Mussa Ibrahim var blitt pågrepet i Tarhuna, mellom Bani Walid og Tripoli.

På et opptak som senere ble lagt ut på internett, benekter Ibrahim selv at han er arrestert.

«Når det gjelder min pågripelse i dag ... Det er et forsøk på å trekke oppmerksomheten bort fra forbrytelsene som blir begått av NATOs opprørere mot vårt folk i Bani Walid», heter det på et opptak som er lagt ut på internett.

Innholdet på opptaket kunne ikke bekreftes, heller ikke om det var Ibrahim selv som snakket, og senere sa en talsmann for regjeringen også at han ikke hadde fått noen bekreftelse på at Ibrahim var pågrepet.

Dersom Gaddafis yngste sønn Khamis var blant de døde i Bani Walid, er det ikke første gangen han meldes drept.

Les også: Opprørerne: – Gaddafis sønn Khamis er død

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2