Minst 16 døde i brann i Bangladesh

Minst 16 personer er døde og 170 er skadd etter at en enorm brann herjet på et konteinerområde i byen Sitakunda sørøst i Bangladesh.

Brannen startet på et oppbevaringsområde for konteinere like før midnatt natt til søndag, om lag 40 kilometer unna landets viktigste havneanlegg i Chittagong. Det opplyser en talsmann for brannvesenet.

– 16 personer er omkommet i brannen. Antallet døde ventes å stige ettersom tilstanden er kritisk for noen av de skadde, sier Chittagongs sjeflege Elias Chowdhury.

En rekke brannbiler ble sendt til stedet for å slokke flammene. Da de var ankommet, rystet en enorm eksplosjon området. Det førte til at en mengde personer ble skadd, blant dem brannkonstabler.

– Rundt 170 personer er skadd, blant dem minst 40 brannfolk og 10 politifolk. Tre brannfolk er dessuten døde, sier politisjef Abul Kalam Azad. Ifølge hans tall er skadeomfanget kritisk for rundt 20 av de skadde. De har brannskader på 60–90 prosent av kroppen, forteller han.

Søndag morgen var slokkearbeidet fortsatt i gang på stedet, mens lokale sykehus og militære klinikker tok seg av skadde.

Noen av konteinerne på det 120.000 kvadratmeter store området inneholdt kjemikalier, blant annet hydrogenperoksid. Rundt 600 personer er ansatt på konteinerlageret.

Årsaken til brannen er så langt ikke kjent, opplyser anleggets sjef Mujibur Rahman.

Mer innhold fra TV 2