Milliardkrav mot industriland for klimautslipp

Landene i Mellom-Amerika krever 105 milliarder dollar fra industrilandene i erstatning for skader forårsaket av den globale oppvarmingen, opplyser representanter for regionen.

Miljøministrene fra landene i Mellom-Amerika møtte hverandre i Guatemala fredag for å diskutere den såkalte «økologiske gjelden» som de mener andre land er ansvarlig for.

Ministrene skulle også prøve å bli enige om en felles plattform foran klimamøtet i København neste måned.

Guatemalas miljøminister Luis Ferrate sa at prislappen på 105 milliarder dollar, tilsvarende 594 milliarder kroner, er et overslag over kostnadene etter skader som er forårsaket av klimaforandringer i Belize, Costa Rica, Den dominikanske republikk, El Salvador, Honduras og Panama.

Ifølge Ferrate har regionen aldri før vært stilt overfor så omfattende tørke, oversvømmelser og usikker matforsyning som nå. Den formelle framstillingen vil bli presentert i København.

Nicaraguas miljøminister Juana Arguena, sa at Mellom-Amerika under klimamøtet vil legge press på industrilandene for å få på plass konkrete avtaler om reduksjon av utslipp av klimagasser. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2