Midtøsten-forhandlere til USA

Israelske og palestinske tjenestemenn reiste søndag til USA der de skal forsøke å finne en måte å komme videre i de fastlåste fredsforhandlingene.

Begge parter står på sitt når det gjelder de israelske bosetningene på Vestbredden og hvorvidt Israel skal kunne bygge mer i det palestinske området.

Palestinerne har gitt klar beskjed om at de avbryter de direkte forhandlingene hvis Israel gjenopptar byggingen. Samtidig er det ingenting som tyder på at Israel vil forlenge den midlertidige byggestansen som utløper i slutten av september.

Både Israels president Shimon Peres og forsvarsminister Ehud Barak var søndag på vei over Atlanterhavet. Peres skal til New York for å delta på FNs hovedforsamling, og Barak skal til Washington.

Også palestinernes president Mahmoud Abbas er ventet til New York. Der skal han muligens møte USAs president Barack Obama sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, ifølge en palestinsk tjenestemann.

Men Netanyahus kontor avviser at statsministeren skal til New York. Kontoret vil heller ikke uttale seg om Netayahu vil møte Abbas før byggestansen utløper 26. september. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2