MILLIARDOVERSKUDD: Microsoft sjef Bill Gates har grunn til å smile. Selskapet han selv startet leverer milliardoverskudd. (Foto: HERWIG PRAMMER/Reuters)
MILLIARDOVERSKUDD: Microsoft sjef Bill Gates har grunn til å smile. Selskapet han selv startet leverer milliardoverskudd. (Foto: HERWIG PRAMMER/Reuters)

Microsoft leverer milliardoverskudd

IT-selskapet Microsoft presenterte torsdag et kvartalsresultat som viser et overskudd på 27,9 milliarder kroner.

I tilsvarende kvartal i fjor hadde Microsoft et overskudd på 18,8 milliarder kroner. Overskuddet innebærer at selskapet nå tjener 51 cent per aksje, mot 34 cent per aksje på samme tid i fjor. Ifølge nyhetsbyrået Reuters ventet analytikerne 46 cent per aksje.

Omsetningen endte på 99 milliarder kroner, opp 22 prosent fra i fjor. Også her ble analytikerne positivt overrasket, siden de ventet seg en omsetning på 94,2 milliarder kroner.

Microsoft mener det gode resultatet skyldes godt salg av Office 2010-programvaren og fortsatt stor etterspørsel av Windows 7-operativsystemet. I tillegg er Xbox 360 en viktig inntektskilde for Microsoft, noe selskapet håper å tjene enda mer på til høsten når det begynner å selge det nye ekstrautstyret Kinect til spillkonsollen.

Prinsippet er tilsvarende det som Nintendo i lang tid har hatt med sin Wii-konsoll der brukerne styrer det som skjer på skjermen ved hjelp av bevegelser med hender og føtter. Microsoft har stor tro på lanseringen, som vil skje på samme tid som lanseringen av Windows Phone 7-operativsytemet for mobiltelefoner.

Microsoft peker i resultatmeldingen også på at søkemotoren Bing oppnår økte markedsandeler, noe som igjen gir penger i kassen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2